LAJME

Kuvendi miraton kerkesen e qeverise per faljen e 100 eurove te tatimit ne prone

Kuvendi i Kosovës ka miratuar në lexim të parë Projektligjin për Tatimin në Pronë, që mundëson faljen e 100 eurove të tatimit për këtë vit.

Pro këtij Projektligji votuan 61 deputetë, ndërsa dy të tjerë abstenuan, ndër ta edhe kryeparlamentari Glauk Konjufca.

Ndërkaq, partitë opozitare nuk morën fare pjesë në votim.

Ky Projektligj u përcoll me debate të shumta ndërmjet mazhorancës dhe opozitës, të cilët kërkuan që i njëjti mos të miratohet pasi rritë tatimin në pronë.

Pagesa e tatimit në pronë në Kosovë mund të bëhet në dy këste. Afati për pagesën e këstit të parë është 30 prilli, ndërsa për këstin e dytë është fundi i muajit shtator. Tatimi në pronë është taksë vjetore komunale dhe përcaktohet nga shumëzimi i vlerës së pronës me normën tatimore. Kjo normë është 0.15 për qind e vlerës së përgjithshme të pronës.

Rritja e faturave të tatimit në pronë ka ndodhur pas vlerësimit të përgjithshëm të tokave dhe objekteve rezidenciale, që ka bërë MF-ja në fund të vitit të kaluar.

Back to top button