HISTORILAJME
TOP LAJMI

Kurti: E vërteta e masakrës së Rezallës, nuk mund të groposet e mbulohet në varreza masive

Para 24 vitesh, pra më 5 prill të vitit 1999, në fshatin Rezallë të Skënderajt u pushkatuan 98 burra nga forcat e armatosura të Serbisë.Kryeministri Albin Kurti sot ka përkujtuar të vrarët në Rezallë nga forcat e armatosura të Serbisë.

Kurti ka thënë se e vërteta e ditës së 5 prillit të vitit 1999, nuk mund të groposre e mbulohet në varreza masive.

“Para 24 vitesh, 98 burra dhe djem të rinj u pushkatuan në Rezallë, nga forcat e armatosura të Serbisë. Në përpjekje të zhdukjes së krimit, i rrëmbyen kufomat. Disa u gjetën të groposur në varreza masive në Kizhevak dhe në Rudnicë të Rashkës, në Serbi.

E vërteta e ditës së 5 prillit të vitit 1999, nuk mund të groposet e mbulohet në varreza masive.Nderojmë sot kujtimin e të vrarëve dhe të zhdukurve me dhunë në Rezallë. Nuk mund të lejojmë harresën të mbulojë mizoritë që ndodhën në luftë. Nuk do të rreshtim së kërkuari drejtësi”.

Back to top button