LAJME

Rusia tërheq pothuajse të gjitha trupat e saj nga Bjellorusia

Rusia ka tërhequr pothuajse të gjitha trupat e saj nga Bjellorusia, ka thënë Shërbimi Shtetëror i Rojës Kufitare të Ukrainës. Ushtria ruse e ka përdorur territorin kryesisht si terren për shumë luftëra.“Për fat të mirë, numri i ushtarëve rusë në zonat e trajnimit në Bjellorusi është në rënie të vazhdueshme,” tha zëdhënësi i shërbimit Andrii Demchenko në një konferencë për shtyp, sipas Kyiv Independent.“Deri para pak kohësh, ishim deri në 2000 ushtarë, por tani ka ndodhur një tjetër rotacion dhe pothuajse i gjithë personeli rus është tërhequr nga territori i Bjellorusis.Ushtria ruse zhvilloi stërvitje të përbashkëta me Bjellorusinë në javët para pushtimit të Ukrainës dhe nisi disa sulmet pikërisht nga territori bjellorus.Në fillim të këtij viti, Vladimir Putin tha se Rusia do të vendosë armë bërthamore taktike në Bjellorusi.

Back to top button