LAJME

Qyteti i veçantë shqiptar zbukurohet me punimet e artizanatit

Korça është zbukuruar ditët e fundit me punime të artizanatit, duke i dhënë një tjetër pamje pedonales se qytetit. Gjithë pemët në këtë zonë janë të “veshura” nga punimet e duarve të grave korçare, të cilat këtë zakon duan t’ua trashëgojnë edhe të rinjve.

Tradita e artizanit në Korçë është e njohur gjerësisht, teksa përdoren për zbukurimi e objekteve brenda shtëpive e deri tek pajat për dasma tradicionale.

Vitet e fundit kjo traditë është zbehur për shkak të kohës dhe teknologjisë ndërsa të tilla iniciativa duan të ringjallin edhe njëherë atë çka dikur prezantohej me krenari në Korçë.

Back to top button