LAJME
TOP LAJMI

Ministri Aliu thotë se shqiptarët kanë vetëm një hero, Skënderbeun

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu ka shkruar se “Shqiptarët kanë vetëm një hero, Skënderbeun”, duke cituar kështu studiuesin Lord Byron.

Këtë mendim Aliu e ka shprehur në ditëlindjen e heroit kombëtar Gjegj Kastrioti Skënderbeu.

Ai po ashtu ka cituar edhe Edward Gibbon i cili ka thënë se “Skënderbeu ishte një nga udhëheqësit më të mirë ushtarakë në historinë e botës.”

Sipas Aliut këto citate tregojnë se Skënderbeu ishte shumë më shumë se një udhëheqës i zakonshëm ushtarak. Ai është një hero kombëtar dhe një personazh i rëndësishëm në historinë e Ballkanit dhe të gjithë botës.

“Por jo vetëm kaq, ai mbetet gjithashtu një frymëzues për popullin tonë dhe për të gjithë brezat e ardhshëm. Aftësia e tij për të frymëzuar kishte të bënte me karizmën dhe liderësinë e tij natyrale, si dhe me dëshirën e tij për të parë Shqipërinë e tij të lirë, të bashkuar dhe të pavarur”, ka shkruar tutje Aliu.

Me këtë rast Aliu ka anashkaluar shumë heronjë tjerë të shqiptarëve në epoka të ndryshme të historisë. 

Back to top button