LAJME
TOP LAJMI

Mbi 21 mijë familje në varfëri të thellë, ja cila komunë mbanë rekordin e zi 

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar të dhënat e fundit për muajin mars 2023, në lidhje me mirëqenien sociale në vend.

Sipas rezultateve të dala nga ky publikim rezulton se gjatë muajit mars 2023 nga skema e ndihmës sociale kanë përfituar 21 948 familje me gjithsej 86 945 anëtarë, dhe nga skema për mbështetje materiale familjeve që kanë fëmijë me aftësi të kufizuara kanë përfituar 3 088 familje, raporton Gazeta10.

Megjithë këto statistika alarmante Qeveria Kurti në deklarimet e tyre proklamojnë se në Kosovë gjatë mandatit të tyre është rritur zhvilliomi ekonomik dhe është zvogëlaur varfëria.

Back to top button