LAJME

Ja cila racë e lopëve siguron deri 100 litra qumësht

Ka disa lloje te racave të lopëve të cilat sigurojnë qumësht të mjaftueshëm për fermerët, kjo racë quhet Giroland, janë me prejardhje nga Brazili , janë racë e përzier e hollshtajnë dhe lopës brazilianë Gyr , është rezistente ndaj temperaturave të larta tropikale edhe janë lopë qumështore sasia ditore rekordi per këto është 118 litra ne ditë, videot janë edhe ne YouTube kush nuk beson, janë lope qe arrijnë 50 litra në një mjelje kështu që në Evropë nuk janë te përshtatshme per arsye klimatike 🙋🏻‍♂️.
Back to top button