LAJME

George Soros i dorëzon të birit perandorinë e tij prej 25 miliardë dollarësh

Filantropisti miliarder amerikan George Soros i ka dorëzuar drejtimin e perandorisë së tij financiare dhe bamirëse prej 25 miliardë dollarësh (19.9 miliardë paund) djalit të tij Alex.

Që nga vitet 1990, pasuria e familjes është drejtuar për të mbështetur ndërtimin e demokracisë në dhjetëra vende. Por vitet e fundit mbrojtës 92-vjeçari është bërë fokusi i komploteve antisemite.

George Soros është gjithashtu një nga donatorët më të mëdhenj të Partisë Demokratike në SHBA. Alex, 37 vjeç është i dyti nga pesë fëmijët e tij.

Ai është i vetmi anëtar i familjes që ulet në komitetin e investimeve për Menaxhimin e Fondit Soros, mjeti që Wall Street Journal thotë se po menaxhon 25 miliardë dollarë për familjen dhe fondacionin bamirës.

Alex mori detyrën në Fondacionet e Shoqërisë së Hapur (OSF) si kryetar në dhjetor dhe është gjithashtu përgjegjës për “super PAC” të babait të tij, një mekanizëm amerikan për të drejtuar fondet për partitë politike.

Ndërsa ata ndajnë gjerësisht të njëjtat pikëpamje politike, ai i tha Wall Street Journal se ai është “më politik” se babai i tij dhe do të bënte fushatë kundër ofertës së Donald Trump për një mandat të dytë si president i SHBA.

Ai tha se Fondacionet e Shoqërisë së Hapur do të ndiqnin të njëjtat synime që kishte dhe babai i tij, duke përfshirë fjalën e lirë, reformën e drejtësisë penale, të drejtat e pakicave dhe refugjatëve dhe mbështetjen e politikanëve liberalë. Ai gjithashtu dëshiron të përfshijë iniciativa për të drejtat e votës, abortin dhe barazinë gjinore, ndërsa ndjek një agjendë më të fokusuar në SHBA.

Back to top button