LAJME
TOP LAJMI

Diasporë e dashur: Mos kaloni përmes Serbisë – Qeveria apel mërgimtarëve

Kosovarëve u bëhet thirrje të mos kalojnë nëpër Serbi përmes Merdares e Jarinjës

Të gjithë ata qytetarë kosovarë që kanë marrë rrugën për në Kosovë, u është bërë thirrje të mos kalojnë nëpër Serbi, për shkak të protestave të fundit në komunat veriore.

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, ka njoftuar se momentalisht nuk është i mundur kalimi i autobusëve dhe kamionëve e as veturave nga Kosova.

“Ju njoftojmë se ne territorin e Serbisë, në afërsi të pikave kufitare në Jarinjë dhe në Merdare, për shkak të protestave që po mbahen, nuk është i mundur kalimi i autobusëve dhe kamionëve që vijnë nga Kosova. Nuk është i sigurt për momentin as kalimi i veturave”, thuhet në komunikatën e kësaj ministrie.

Shefi i stafit të kabinetit të MPJD-së, Sharr Jakupi, ka rekomanduar që të gjitha ata që tashmë kanë hyrë në Serbi, të përdorin pikat kufitare ne Mutivodë, Dheu i Bardhë ose të marrin rrugë përmes Maqedonisë së Veriut (pikë-kalimi kufitar i Preshevës) përmes Shkupit.

Back to top button